Essential Haircare lever op til deres oprindelige værdier ved at forny sit engagement i miljøet med en ny milsætning: at bidrage til beskyttelsen af jordens biologiske mangfoldighed.

For at opnå denne målsætning har Davines besluttet at samarbejde med non-profit organisationen "Slow Food Foundation for Biodiversity Onlus" ved at tilslutte sig deres projekt med Slow Food sammenslutninger.

Der findes mere end 400 Slow Food sammenslutninger rundt om i verdenen, som støtter mere end 10.000 små producenter både teknisk og økonomisk sådan, at de kan fortsætte med at dyrke lokale afgrøder og derigennem forhindre at den genetiske arv, som har en uvurderlig biologisk værdi, forsvinder. Formålet er at støtte lokale jordbrugs økonomi og forhindre udryddelse af de håndværksmæssige traditioner.

Hver af familierne i Essential Haircare indeholder en specifik aktiv ingrediens fra en Slow Food sammenslutning, der kendetegner historien, ansigtet og navnet på den person, der med omsorg og passion har dyrket denne.